Welkom bij De Verhalenzaak

Uw verhaal
In boekvorm...
...en vastgelegd
...in beeld!

Werkwijze

Elk project begint altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin we u uitleggen wat we doen en hoe we dat voor u kunnen doen. Mogelijkheden en kosten komen ter sprake, evenals tijdsbeslag en de te bewandelen route. Bent u enthousiast? Dan kunnen we aan de slag.

De beste manier om informatie te vergaren is door middel van interviews. Afhankelijk van de rijkdom van de historie of het aantal jaren dat het bedrijf al bestaat, zijn dat meer of minder gesprekken. Omdat beelden helpen bij het ophalen van herinneringen zijn foto’s, prenten en ander archiefmateriaal als artikelen, reclame, vergunningen enzovoorts essentieel. Het kan allemaal helpen het verhaal terug tot leven te brengen.

De interviews

In de interviews gaan we terug in de tijd. Er zal gedurende het gesprek een voice-recorder meelopen, zodat alle aandacht bij het gesprek blijft. U zult merken dat naarmate de gesprekken langer duren er vanzelf meer herinneringen boven komen. Ook raken er vaak meer mensen bij betrokken die ook aardige anekdotes kennen. Na elk interview (meestal zijn het vier of vijf gesprekken van een paar uurtjes) werken we de teksten globaal uit en leggen die aan u voor. Klopt het allemaal? Zit het goed en logisch in elkaar? Staan er geen verkeerde dingen in of bent u wat belangrijks vergeten? Dit is het moment om te corrigeren of aan te vullen.

Interviews


De foto's

Heeft u de familiealbums al opgezocht met daarin de dierbare foto's van weleer? De zwart-witfoto van de opening van de eerste winkel van uw grootvader? Tijdens de interviews bekijken we samen welke foto's (of andere afbeeldingen) geschikt zijn om te verwerken in uw verhaal. En dat kunnen er best veel zijn! Al het beschikbare en bruikbare beeldmateriaal wordt vervolgens zorgvuldig opgepoetst en eventueel gerestaureerd. Voorop staat dat het beeld authentiek blijft. Dat alleen al is meer dan de moeite waard om herinneringen te kunnen blijven koesteren. Soms maken we ook nieuwe foto's, als aanvulling of voor een "Toen & Nu" vergelijk.

Foto's


Het eindresultaat

Na een intensieve periode van interviews, schrijven en herschrijven, overleg en feedback is uw verhaal nu zo goed als compleet. Alle foto's zijn, indien nodig, geretoucheerd en aangevuld. Zo vormen ze samen met de tekst een chronologisch en mooi geheel. Tijd dat we er een boek van gaan maken! Hiervoor hebben we de verschillende mogelijkheden met u doorgenomen. Het doel van het boekwerk is van belang voor de vorm en oplage die u kiest. Wilt u het uitsluitend voor uzelf en uw famile bewaren of wordt het een cadeau voor medewerkers, klanten en relaties? Wilt u naast een tastbaar boek ook een digitale versie? Een tijdlijn op uw website?

Foto's

Niet alleen een boek

in het digitale tijdperk zijn er naast het traditionele boek nog meer mogelijkheden.

Top